Nutriční hodnoty (Polévka s mletým masem a fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 557 kJ / 1 328 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,40 g |
| Tuky | 10,88 g |
| – nasycené | 5,14 g |
| – nenasycené | 5,27 g |
| –– mononenasycené | 1,44 g |
| –– polynenasycené | 3,84 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 81,08 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 6,08 g |
| Sacharidy | 195,81 g |
| – cukry | 34,71 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g mletého masa, vepřové nebo míchané | ||
| 200 - 250 g 200 - 250 g brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 100 g 100 g očištěné kapie | Paprika červená čerstvá | 100 g |
| 1 1 větší řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 50 g 50 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
| 250 g 250 g fazolí ve slaném nálevu (scezené) | Fazole v konzervě | 250 g |
| cca 800 ml 800 ml vývaru | Vývar hovězí | 800 ml |
| celerová nať dle chuti | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |