Nutriční hodnoty (Fazolková polévka s rajčatovým protlakem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 173 kJ / 758 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,68 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,58 g | 
| Tuky | 54,27 g | 
| – nasycené | 8,69 g | 
| – nenasycené | 43,02 g | 
| –– mononenasycené | 30,48 g | 
| –– polynenasycené | 12,54 g | 
| ––– omega 3 | 3,71 g | 
| Vláknina | 16,40 g | 
| Cholesterol | 27 mg | 
| Sodík | 80 mg | 
| Sůl | 0,08 g | 
| Sacharidy | 47,16 g | 
| – cukry | 22,71 g | 
| ––– laktóza | 2,85 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 220 g 220 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené) | Fazolky čerstvé | 220 g | 
| 120 g 120 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 120 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml | 
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 30 g | 
| 1/2 1/2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 35 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| malinko octa | Ocet lihový | |
| malinko polévkového koření | Polévkové koření tekuté | |
| 0,5-1 dl 0,5-1 dl sladké smetany (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml | 
 
	