Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fazolková polévka s rajčatovým protlakem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 173 kJ /
758 kcal
Bílkoviny12,68 g
– z toho živočišné bílkoviny2,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,58 g
Tuky54,27 g
– nasycené8,69 g
– nenasycené43,02 g
–– mononenasycené30,48 g
–– polynenasycené12,54 g
––– omega 33,71 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy47,16 g
– cukry22,71 g
––– laktóza2,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
220 g 220 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené) Fazolky čerstvé 220 g
120 g 120 g rajčatového protlaku Protlak rajčatový 120 g
4 lžíce 4 lžíce oleje Olej řepkový 44 ml
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky (podle potřeby) Mouka pšeničná hladká 30 g
1/2 1/2 středně velké cibule Cibule čerstvá 35 g
sůl Sůl mořská
cukr Cukr bílý
malinko octa Ocet lihový
malinko polévkového koření Polévkové koření tekuté
0,5-1 dl 0,5-1 dl sladké smetany (nebo mléka) Smetana kravská sladká 12% 75 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.