Nutriční hodnoty (Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 247 kJ / 1 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,25 g |
| Tuky | 105,50 g |
| – nasycené | 66,05 g |
| – nenasycené | 36,45 g |
| –– mononenasycené | 30,33 g |
| –– polynenasycené | 6,13 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 1,25 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 91 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 9,25 g |
| – cukry | 7,50 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vetsi cibule, nakrajena na jemno | ||
| olej | Olej řepkový | |
| 6 6 velkych bramboru, oloupanych a nakrajenych na kosticky | ||
| 1/2 CL 1/2 CL mleteho kminu | Kmín mletý | 5 g |
| sul, pepr | Pepř černý | |
| 2- 3 2- 3 bobkove listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kulicky 4 kulicky noveho koreni | Nové koření | |
| 500 g 500 g cerstvych zampionu, oloupane a nakrajene | ||
| 1 sklenka 1 sklenka nakladanych malych zampionu ve sladkokyselem nalevu | Žampion čerstvý | |
| trochu trochu cerstveho kopru, nasekat | ||
| asi 300 ml 300 ml slehacky | Šlehačka 35% | 300 ml |
| vegeta, koreni | Pepř černý | |
| 4 4 vajíčka, varena | ||
| maslo a hladka mouka na jisku | Mouka pšeničná hladká |