Nutriční hodnoty (Špikovaná kližka v zeleninové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 703 kJ / 3 036 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 191,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 182,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,99 g |
| Tuky | 201,79 g |
| – nasycené | 98,08 g |
| – nenasycené | 99,11 g |
| –– mononenasycené | 84,33 g |
| –– polynenasycené | 14,79 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 24,95 g |
| Cholesterol | 602 mg |
| Sodík | 4,45 g |
| Sůl | 11,04 g |
| Sacharidy | 71,52 g |
| – cukry | 50,79 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800-900 g 800-900 g kližky vcelku (karabáček) | Hovězí kližka | 850 g |
| 200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru + na dochucení | Cukr bílý | 25 g |
| 200 ml 200 ml červeného vína + hovězí vývar | Víno červené suché | 200 ml |
| 150 ml 150 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| větvička větvička tymiánu | Tymián sušený | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |