Nutriční hodnoty (Sváteční žampionová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 238 kJ / 3 164 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 97,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,97 g |
| Tuky | 249,47 g |
| – nasycené | 115,64 g |
| – nenasycené | 121,90 g |
| –– mononenasycené | 96,35 g |
| –– polynenasycené | 25,55 g |
| ––– omega 3 | 7,49 g |
| Vláknina | 49,91 g |
| Cholesterol | 842 mg |
| Sodík | 3,02 g |
| Sůl | 7,45 g |
| Sacharidy | 83,45 g |
| – cukry | 54,63 g |
| ––– laktóza | 23,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g žampionů | Žampion čerstvý | 800 g |
| 400 g 400 g hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 400 g |
| 250 g 250 g cibule | Cibule čerstvá | 250 g |
| 120-150 g 120-150 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 135 g |
| 400 ml 400 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| mléko ke konečnému naředění | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 50 g 50 g másla k zjemnění omáčky | Máslo kravské | 50 g |
| 50-100 ml 50-100 ml oleje na restování | Olej řepkový | 75 ml |
| 0,7 g 0,7 g mletého pepře (snese ho to hodně) | Pepř černý mletý | 0.699999988079071 g |
| 6 g 6 g soli (podle chuti) | Sůl mořská | 6 g |
| bylinky (podle chuti, nemusí být) | Petržel nať čerstvá |