Nutriční hodnoty (Mrkvový dort s citrónovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 141 kJ / 6 965 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 79,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,53 g |
| Tuky | 443,68 g |
| – nasycené | 131,90 g |
| – nenasycené | 286,01 g |
| –– mononenasycené | 105,08 g |
| –– polynenasycené | 180,94 g |
| ––– omega 3 | 9,18 g |
| Vláknina | 33,12 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 1,29 g |
| Sůl | 2,91 g |
| Sacharidy | 598,68 g |
| – cukry | 384,88 g |
| ––– laktóza | 23,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 480 g 480 g nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 480 g |
| 250 g 250 g celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g |
| 100 g 100 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 200 ml 200 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 200 ml |
| 150 g 150 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 150 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| pomerančová štáva z půlky půlky pomeranče | Šťáva z pomeranče | |
| 300 g 300 g mascarpone | Mascarpone | 300 g |
| 250 g 250 g tvarohu – polotučného | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 100 g 100 g smetanového jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 100 ml |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| pomerančová šťáva z půlky půlky pomeranče | Šťáva z pomeranče | |
| lžíce lžíce rumu – lépe kvalitního | Rum | |
| 2 lžíce 2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce horké vody | Voda | 36 ml |