Dort - "Danečkův brouk"
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
tvarování je z punčoviny
spodní "podstavec" je pečený zvlášť ze dvou piškotů
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 7. 2011 00:23
super a fotečky pro amatéra jsou velmi cenné
7. 2. 2011 20:10
sodovko díky za rady........já jako amatér měla krém samozřejmě tvarohový, takže nám téci začal, ale stihli jsme ho zdlábnout....příště už vím jak na to, díky, ponaučení jsem si vzala
19. 1. 2011 00:28
Janusa, velice hezký dort. Daneček musel mít radost. Cením si fotopostup. Posílám +22
19. 1. 2011 00:25
Marunda, několik rad, aby krém pod marcipánem netekl:
- Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat.
- Krém je nejlepší máslový = nastavovaný kaší nebo pudinkem, ale pozor = pudink, se musí udělat z vody.
- Pokud je z mléka stává se ,že marcipán teče.
- Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice. Teprve potom potahujeme.
- Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém ztuhne.
- Lépe se potom potahuje, protahovací hmota po něm neklouže.
- Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat.
- Krém je nejlepší máslový = nastavovaný kaší nebo pudinkem, ale pozor = pudink, se musí udělat z vody.
- Pokud je z mléka stává se ,že marcipán teče.
- Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice. Teprve potom potahujeme.
- Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém ztuhne.
- Lépe se potom potahuje, protahovací hmota po něm neklouže.
18. 1. 2011 10:47
+moc hezký dortík
18. 1. 2011 10:03
nádhera
17. 1. 2011 20:20
tý jo, hezký. Postup supr. Ty pod marcipán korpus mažeš krémem? Já myslela, že to pak teče? Tak jsem ráda, že to vidím na vlastní oči
17. 1. 2011 17:14
Hezké!
17. 1. 2011 15:44
Tomu 1/2 dne věřímje moc hezky nazdobený+13
17. 1. 2011 15:30
Pěkné.
17. 1. 2011 14:22
moc hezké!
17. 1. 2011 13:45
dávám bodík ...!
17. 1. 2011 13:40
opravdu krasny , a taky super vyfoceny postup, takze pochopim i ja
17. 1. 2011 13:32
kouzelné autíčko...to muselo být radosti
17. 1. 2011 13:18
teda děvčata Vy jste tady všechna tak šikovná na ty dortíky
krásný dortík a jistě se Daníkovi líbil+1
krásný dortík a jistě se Daníkovi líbil+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 1 hodinou
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 1 hodinou
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 13 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 15 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 15 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 15 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 16 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: dort autíčko brouk brouci z marcipánu dorty pro amatéry brouci recepty dort pro amatéry dort s broukem dort dorty brouci dort brouci brouk z marcipánu tvarování dortu dort fotopostup dort autíčko marcipánový brouk fotopostup potahujeme dorty dort auticko fotopostup recepty pro amatéry protahovaci hmota na dort krém pod protahovací hmotu marcipánové autíčko na dort brouci recept
Suroviny:
Dort - "Danečkův brouk"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko05
18 názorů