Nutriční hodnoty (Vajíčkový salát bez majonézy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 497 kJ / 1 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,86 g |
| Tuky | 72,23 g |
| – nasycené | 22,31 g |
| – nenasycené | 34,88 g |
| –– mononenasycené | 27,59 g |
| –– polynenasycené | 7,29 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 8,20 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 852 mg |
| Sůl | 1,86 g |
| Sacharidy | 42,15 g |
| – cukry | 15,40 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 2 2 menší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hrášku (sterilovaný nebo mražený) | Hrášek zelený | 60 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| nálev z okurek (dle potřeby) | Nálev z okurek |