Nutriční hodnoty (Kanárské brambory s červenou salsou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 011 kJ / 1 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,38 g |
| Tuky | 34,24 g |
| – nasycené | 4,62 g |
| – nenasycené | 28,56 g |
| –– mononenasycené | 24,10 g |
| –– polynenasycené | 4,45 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 29,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60,08 g |
| Sůl | 150,00 g |
| Sacharidy | 184,85 g |
| – cukry | 19,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg malých pevných brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 150 g 150 g mořské soli (dala jsem napůl s himalájskou) | Sůl mořská | 150 g |
| 1 1 vetší dužnatá červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce vinného octu | Ocet lihový | 30 ml |
| 1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky římského kmínu | Římský kmín mletý | 1.75 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |