Nutriční hodnoty (Ovarová polévka s kroupami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 651 kJ / 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,28 g |
| Tuky | 5,53 g |
| – nasycené | 2,76 g |
| – nenasycené | 2,64 g |
| –– mononenasycené | 0,59 g |
| –– polynenasycené | 2,05 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 15,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 215 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 67,97 g |
| – cukry | 15,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l ovarového vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 1000 ml |
| 250 g 250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 60 g 60 g krup | Kroupy ječné | 60 g |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená |