Nutriční hodnoty (Matafan - francouzské bramborové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 677 kJ / 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,15 g |
| Tuky | 9,63 g |
| – nasycené | 2,83 g |
| – nenasycené | 4,21 g |
| –– mononenasycené | 3,21 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 5,71 g |
| Cholesterol | 264 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,30 g |
| Sacharidy | 56,98 g |
| – cukry | 7,86 g |
| ––– laktóza | 4,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g vařených brambor (klidně od oběda od včerejška) | Brambor zimní | 200 g |
| 80-100 ml 80-100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml |
| 1/2 stroužku 1/2 stroužku česneku | Česnek čerstvý | 3.5 g |
| 1/3 lžičky 1/3 lžičky vybraného koření/sušených bylinek dle vaší chuti | Petržel nať čerstvá | 1.666666716337204 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| olej na opečení | Olej řepkový |