Nutriční hodnoty (Vegetariánská svíčková)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 083 kJ / 976 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,43 g |
Tuky | 49,37 g |
– nasycené | 30,68 g |
– nenasycené | 16,82 g |
–– mononenasycené | 14,09 g |
–– polynenasycené | 2,73 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 96,79 g |
– cukry | 53,54 g |
––– laktóza | 7,84 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
přes 1 kg 1 kg kořenové zeleniny (cca 450 g mrkve, 350 g petržele, 300 g celeru) | Mrkev čerstvá | 1000 g |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
3 lžíce 3 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce másla nebo rostlinného másla | Máslo kravské | 30 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce svařeného octa | Ocet lihový | 37.5 ml |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
200 ml 200 ml smetany na vaření nebo na šlehání příp. rostlinné smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
cukr | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |