Kávový perník

tejaja Kuchařka: tejaja

Moučníky , Ostatní, Perníky 5 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
2 vejce
1 dl oleje
2,5 dl vychlazené černé kávy (instantní, nebo turecká, scezená)
2 dl mléka
1 prášek do pečiva
1 lžíce perníkového koření
½ lžičky skořice
kůra z 1 citrona
100 g mletých ořechů
Poleva:
250 g moučkového cukru
2 lžíce instantní kávy (nezalité)
6 lžic horkého mléka
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne všľaháme olej, kávu a mlieko.

  2. Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, perníkové korenie, kôru a orechy. Dobre premiešame.

  3. Vylejeme na vymastený plech a pečieme na 180°C.

  4. Na polevu dáme do hlbokého taniera cukor a kávu a zalejeme horúcim mliekom. Lyžicou trieme, kým nie je poleva hladká.

  5. Upečený koláč polejeme polevou a necháme stuhnúť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 340 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávový perník

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Panova: Ďakujem za pekní fotky. ;-):-K

    Odpovědět

  • Chmarska Eva Chmarska Eva

    Vyzkouším ,máme rádi perník.:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    mtvrdikova: Ďakujem za upozornenie, dopíšem do surovín. Do cesta je to jedno, akú použiješ, akurát musí byť vychladnutá. A ak turecká, tak precedená.;-) Na polevu sa použije len instantná káva, nezaliata, jednoducho ju nasypeš na lyžicu. ;-)

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Krásná buchta, ta káva do těsta to je uvařená turecká nebo instantní káva?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Paráda, to se mi moc líbí a hned bych zkusila, ale nechce se mi loupat ořechy. :-D Ta poleva nemá chybu!! :yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kávový perník krémové řezy kávové řezy ořechové řezy s karamelem karamelové řezy s ořechy perník tejaja kávový perník top recepty

Zapomněl/a jsem heslo