Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky a pikantní klobásy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 375 kJ / 90 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,95 g |
| Tuky | 0,37 g |
| – nasycené | 0,13 g |
| – nenasycené | 0,18 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,14 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 9,08 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 16,65 g |
| – cukry | 6,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
| 1 1 větší pikantní papriková klobása | Klobása | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| lžička lžička hladké mouky (nemusí být) | Mouka pšeničná hladká | |
| špetka špetka římského kmínu | Římský kmín mletý | |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| vývar nebo voda | Vývar hovězí |