Nutriční hodnoty (Beránek biskupský)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 073 kJ / 3 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,25 g |
| Tuky | 197,84 g |
| – nasycené | 111,18 g |
| – nenasycené | 73,90 g |
| –– mononenasycené | 63,50 g |
| –– polynenasycené | 10,40 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 934 mg |
| Sůl | 2,66 g |
| Sacharidy | 371,87 g |
| – cukry | 189,37 g |
| ––– laktóza | 6,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 180 g 180 g másla (nebo Zlatá Haná) | Máslo kravské | 180 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 3/4 sáčku 3/4 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
| 50 g 50 g sekané čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst sekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| čokoládová poleva | Čokoládová poleva |