Nutriční hodnoty (Mleté maso se zelím a rýží - zapékané)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 747 kJ / 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,41 g |
| Tuky | 24,07 g |
| – nasycené | 6,60 g |
| – nenasycené | 11,85 g |
| –– mononenasycené | 9,47 g |
| –– polynenasycené | 2,38 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 29,03 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 4,28 g |
| Sůl | 10,50 g |
| Sacharidy | 46,92 g |
| – cukry | 33,09 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa - vepřové plece nebo mix | Vepřová plec | 500 g |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 500 g 500 g kysaného zelí - okapaného | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 250 ml 250 ml rýže v suchém stavu + voda a sůl | Voda | 250 ml |
| 2 dl 2 dl šťávy z kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | |
| 2 dl 2 dl vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 200 ml |
| 50 50 g hladké mouky - plnější 2 lžíce | Mouka pšeničná hladká |