Nutriční hodnoty (Mléčná polévka s batátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 002 kJ / 718 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 37,17 g |
– nasycené | 23,08 g |
– nenasycené | 12,08 g |
–– mononenasycené | 11,00 g |
–– polynenasycené | 1,08 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 5,88 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 59,60 g |
– cukry | 47,84 g |
––– laktóza | 47,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
8-10 stonků 8-10 stonků řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
1 litr 1 litr plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 1000 ml |
1 1 batát | Batáty neloupané | |
1 1 velká šalotka nebo cibule | Šalotka čerstvá | |
1 1 vrchovatá lžíce rýžové mouky | Mouka rýžová hladká | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
bylinky | Petržel nať čerstvá |