Nutriční hodnoty (Mléčná polévka s batátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 002 kJ / 718 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,52 g |
| Tuky | 37,17 g |
| – nasycené | 23,08 g |
| – nenasycené | 12,08 g |
| –– mononenasycené | 11,00 g |
| –– polynenasycené | 1,08 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 5,88 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 498 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 59,60 g |
| – cukry | 47,84 g |
| ––– laktóza | 47,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8-10 stonků 8-10 stonků řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 1 litr 1 litr plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 1000 ml |
| 1 1 batát | Batáty neloupané | |
| 1 1 velká šalotka nebo cibule | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 vrchovatá lžíce rýžové mouky | Mouka rýžová hladká | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| bylinky | Petržel nať čerstvá |