Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy a rajčat s pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 881 kJ / 1 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,33 g |
Tuky | 14,50 g |
– nasycené | 6,78 g |
– nenasycené | 6,92 g |
–– mononenasycené | 4,05 g |
–– polynenasycené | 2,87 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 47,35 g |
Cholesterol | 25 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 244,63 g |
– cukry | 89,53 g |
––– laktóza | 10,17 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 750 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
400 g 400 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 400 g |
200 g 200 g uvařené pohanky | Pohanka loupaná | 200 g |
250 ml 250 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 250 ml |
šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
kousek kousek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |