Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy a rajčat s pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 881 kJ / 1 406 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,33 g |
| Tuky | 14,50 g |
| – nasycené | 6,78 g |
| – nenasycené | 6,92 g |
| –– mononenasycené | 4,05 g |
| –– polynenasycené | 2,87 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 47,35 g |
| Cholesterol | 25 mg |
| Sodík | 492 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 244,63 g |
| – cukry | 89,53 g |
| ––– laktóza | 10,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 750 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 400 g 400 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 400 g |
| 200 g 200 g uvařené pohanky | Pohanka loupaná | 200 g |
| 250 ml 250 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 250 ml |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| kousek kousek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |