Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Auto McQeen)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 10

Energie29 305 kJ /
7 004 kcal
Bílkoviny128,81 g
– z toho živočišné bílkoviny124,31 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,50 g
Tuky447,82 g
– nasycené113,79 g
– nenasycené295,51 g
–– mononenasycené221,33 g
–– polynenasycené74,18 g
––– omega 320,45 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 3,46 g
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy611,91 g
– cukry585,25 g
––– laktóza7,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
12 12 vajec Vejce slepičí 840 g
288 288 g hl. mouky (z toho 4 lžíce kakaa) Mouka pšeničná hladká
300 g 300 g cukru Cukr bílý 300 g
12 lžic 12 lžic rostlinného oleje Olej řepkový 240 ml
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
125 g 125 g nesoleného másla Máslo kravské 125 g
125 g 125 g moučkového cukru Cukr bílý 125 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
125 ml 125 ml kondenzovaného mléka neslazeného Mléko kondenzované slazené 125 ml
1 lžíce 1 lžíce tmavého přírodního kakaa Kakao prášek 25 g
Všechno zpracovat dohromady. Při přidávání do krémů nechat rozpustit v mikrovlnce. Přidávat do krémů vlahé. Smetana kravská sladká 35%
2 2 mascarpone Mascarpone
2 2 šlehačky Šlehačka 35%
1 1 zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
3 3 bílky Vaječný bílek 99 g
90 g 90 g cukru Cukr bílý 90 g
Šleháme ve vodní lázní při 70°C cca 10 minut. Ne víc, aby se bílky neuvařily. Vaječný bílek
Necháme vychladnout a vyšleháme s 1 celým máslem. Do tohoto krému přidáme také nugát podle chuti. Smetana kravská sladká 35%
1 kg 1 kg Smart Velvet na potažení dortu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.