Nutriční hodnoty (Pórková polévka se sýrem podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 523 kJ / 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,65 g |
| Tuky | 26,42 g |
| – nasycené | 4,45 g |
| – nenasycené | 16,98 g |
| –– mononenasycené | 12,56 g |
| –– polynenasycené | 4,42 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 1,75 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 245 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 11,70 g |
| – cukry | 2,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 PL 1 PL oleje a 1 PL másla | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 PL 1 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 pórek nebo alespoň velký kus pórku –tady můžete spotřebovat i tu tmavší zelenou část (dobře oprat!) | Pórek čerstvý | |
| 1,2 l 1,2 l kuřecího či zeleninového vývaru, ale stačí i voda | Voda | 1200.0000476837158 ml |
| podle potřeby sůl a pepř | Pepř černý | |
| 1 1 balení smetanového taveného sýra (měla jsem 2 kostky taveného čedaru a 1 kostku šunkového taveného) | Sýr tavený | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| případně opečené kostičky kostičky housky | Houska pšeničná |