Třetihory

mixed-up Kuchařka: mixed-up

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Minutky 8 názorů

Suroviny

sekaný špenát
brambory
cibule
česnek
kuřecí prsní řízky
sůl
pepř
smetana ke šlehání
papriky
rajčata
mléko
máslo
kari
koření na gyros (řecké)
olivový olej
grilovací koření se sušenou slaninou
sojová omáčka
muškátový oříšek
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si oloupeme brambory, nakrájíme na jemno a uvaříme do měkka. Po uvaření přidáme dva plátky másla, osmaženou cibulku, sušený česnek a podle brambor horké mléko. Brambory si rozmačkáme vidličkou a vytvoříme šťouchané brambory. Mléko a máslo musíme ovšem zpracovat do sebe.

  2. Jako druhý postup vytvoříme špenátovou směs. Nasekaný špenát spaříme. Rozpálíme si pánev a přidáme tam špenát a smetanu. Smetany nesmí být moc, jen na dno pánve. Špenát nesmí být ponořený, smetana jím jen pobublává. Dále si jej osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Podusíme a vypneme. Špenát musíme stále míchat, aby se nepřipálil.

  3. Poslední postup je masová směs. Kůřecí maso si nakrájíme na nudličky. Naložíme jej na 20 minut do olivového oleje, špetky kari, 2 špetky grilovacího koření se slaninou, špetka gyros koření, špetka česneku a 2 kapky sojové omáčky. Po 20 minutách si směs vysypeme na rozpálenou pánev a osmahneme do zlatova. Maso nesmí být přepálené. Po osmahnutí přidáme lžíci smetany a ještě necháme dojít.

  4. Všechny tři chody si naservírujeme jako 3 kopečky. Vytvoříme kopeček z brambor, kopeček špenátové směsi a přiměřenou směs masa. Jako přílohu si nakrájíme červenou papriku a rajčata bez vnitřní dužiny.

Poznámka

Do brambor si můžet přidat jakékoliv bylinky a do masa jakékoliv koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třetihory

  • Pajaska Pajaska

    Tak to také koukám.:-O Pěstuji si svůj špenát a když ho dělám klasicky na cibulce,tak je vždy lahodný.Nestalo se mi,že by zhořkl,nikdy!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    mixed-up: já čerstvý špenát znám a dělám a fakt nepamatuju, že by s cibulkou zhořkl :-O:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • spagetka spagetka

    mixed-up:aha, takže ty myslíš, že čerstvý s cibulkou zhořkne, hm, až bude na trhu, tak vyzkouším na vzorku tvou zkušenost, jinak já bohužel musím kupovat jen mražený a tam fakt nezhořkne. jinak to vypadá dobře ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • mixed-up mixed-up(autor receptu)

    Tady se jedná o sekaný špenát, který není rozmixovaný! S cibulkou se dělá ten rozmixovaný. Sekaný je správně bez, protože je čerstvý, pokud kupujete mražený, to už je vaše věc, u mraženého netuším, jak chutná s cibulkou, nezkoušela jsem, u čerstvého bohužel zhořkne;-);-) :-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mne špenát v kombinácii s cibuľou nezhorkol nikdy.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Do špenátu špetka špenátového oříšku bude asi překlep ;-)
    A nerozumím tomu, proč ne cibulku do špenátu, špenát se přece odjakživa dusil na cibulové jíšce a byl dobrý. Nesmí se dusit dlouho. Takhle upravený špenát je také dobrý :-p, já nedávám muškát, dcera je na něj alergická.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Originální název:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: proč je špenát hořký špenát zhořkl zhořklý špenát proč špenát zhořkne hořký špenát proč zhořkne špenát spenat zhorkne proč je hořký špenát proč me zhořkl špenát jak dlouho dusit spenat co kdyz spenat zhorkne jak na zhorkly špenátu když smetana zhořkne hořký špenát co s tim proč zhořkne salát proč mi zhořkl špenát zhořkl špenát zhořkne špenát proč mi zhořkl česnek spenat zhořklý