

Olejová bábovka
Suroviny
- 250 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 1/2 sklenky oleje
- 1/2 sklenky vlažné vody
- 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
Našleháme žloutky s cukrem a olejem a postupně přidáváme mouku a vodu.
Nakonec přidáme sníh z bílků.
3/4 těsta nalijeme do strouhankou vysypané formy a do zbytku těsta přidáme kakao.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Olejová bábovka
-
-
Pekla jsem již počtvrté, dnes jsem přidala rozmačkaný banán. Je dokonalá!!!!!
-
A kde je citr.kůra,vanilkový cukr,rum.To vše jsou velmi důležité přísady,bez kterých nemá bábovka správnou a pravou chutˇ.
-
Opravdu mňamka my tam přidali kokos a ještě něco ale opravdu dobré a já si na zbytek co nám zbyl dala čokoládové zdobení
-
Rebeca:Rebeco, po upečení může bábovka mírně klesnout, ale mírně. Důležité je prvních 20 minut neotvírat troubu. Taky může být špatná mouka v tom smyslu, že "nedrží" těsto.
-
ahoj jsem začátečnice a chtěla jsem se zeptat proč mi bábovka klesla. Přitom na začátku mi krásně vyběhla nevíte proč? dala jsem na 180 c 20 min. a pak na 160 taky 20 min. mam elektrickou a dala jsem ji doprostřed trouby a pekla jak na horním i dolním.
Jinak je velice dobrá jen jsem i poupravila místo kakao jsem dala kafe.
-
LUXUS...LUXUS..LUXUS...MUSÍM UDELAT NOVOU,CHLAP JÍ SNĚDL TÉMĚŘ CELOU :) PŘIDALA JSEM NALAMANOU ČOKOLÁDU...
-
Výborná..miláček si pochutnal
-
Bábovka se skvělá,jen místo kakaa dávám granko.Je jemnější a dětem to víc chutná.
-
Teď jsem ji dopekla. Vypadá krásně, ještě jsem ji nechutnala, ale věřím že bude dobrá. Já ještě do ní nalámala na kousky čokoládu z vánočního stromku.
-
U této bábovky je lepší dát jen 200 g cukru krystal, protože jinak je moc sladká
-
Super recept...do těsta jsem přidala pomerančový sirup a trošku citrónového pudinku a výsledek úžasně nadýchaná, chuťově svěží bábovečka :)
-
peču bábovku už po několikáte a vždy se povedla
můžu doporučit
-
Jindřiško, dneska jsem pekla bábovku, mám recept s velmi podobnými rozpisy surovin, tak jsem si dovolila přidat foto k tvému receptu
Ještě jsem do základního těsta přidala hrst mletých lískových oříšků a tmavou část těsta jsem obarvila meltou
-
Včera jsem realizovala tento recept a bábovka se povedla. Přidala jsem špetku soli do bílků při šlehání sněhu. Co mi tu scházelo, je přibližná doba pečení. Tak pro ty co nepečí každý den jsem měla horkovzdušnou troubu na 20 minut 180 stupňů a pak jsem to dopekla dalších 20 minut na 160 takže asi 40 minut