Olejová bábovka

sinkognitos Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 34 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

250 g cukru
250 g polohrubé mouky
4 vejce
1/2 sklenky oleje
1/2 sklenky vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme žloutky s cukrem a olejem a postupně přidáváme mouku a vodu.

  2. Nakonec přidáme sníh z bílků.

  3. 3/4 těsta nalijeme do strouhankou vysypané formy a do zbytku těsta přidáme kakao.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 253 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Olejová bábovka

  • Coleta Coleta

    Rebeca:Rebeco, po upečení může bábovka mírně klesnout, ale mírně. Důležité je prvních 20 minut neotvírat troubu. Taky může být špatná mouka v tom smyslu, že "nedrží" těsto.

    Odpovědět

  • Rebeca Rebeca

    ahoj jsem začátečnice a chtěla jsem se zeptat proč mi bábovka klesla. Přitom na začátku mi krásně vyběhla nevíte proč? dala jsem na 180 c 20 min. a pak na 160 taky 20 min. mam elektrickou a dala jsem ji doprostřed trouby a pekla jak na horním i dolním.:-O:-8 Jinak je velice dobrá jen jsem i poupravila místo kakao jsem dala kafe.

    Odpovědět

  • verushka verushka(neregistrovaná)

    LUXUS...LUXUS..LUXUS...MUSÍM UDELAT NOVOU,CHLAP JÍ SNĚDL TÉMĚŘ CELOU :) PŘIDALA JSEM NALAMANOU ČOKOLÁDU...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • anitramek anitramek

    Výborná..miláček si pochutnal:-p

    Odpovědět

  • lidkaz lidkaz

    Bábovka se skvělá,jen místo kakaa dávám granko.Je jemnější a dětem to víc chutná.:-*

    Odpovědět

  • marsy marsy

    Teď jsem ji dopekla. Vypadá krásně, ještě jsem ji nechutnala, ale věřím že bude dobrá. Já ještě do ní nalámala na kousky čokoládu z vánočního stromku.

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    U této bábovky je lepší dát jen 200 g cukru krystal, protože jinak je moc sladká

    Odpovědět

  • oriental.dancer oriental.dancer

    Super recept...do těsta jsem přidala pomerančový sirup a trošku citrónového pudinku a výsledek úžasně nadýchaná, chuťově svěží bábovečka :)

    Odpovědět

  • Alla Alla (neregistrovaný)

    :-) peču bábovku už po několikáte a vždy se povedla :-):-):-)můžu doporučit :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Jindřiško, dneska jsem pekla bábovku, mám recept s velmi podobnými rozpisy surovin, tak jsem si dovolila přidat foto k tvému receptu :-) Ještě jsem do základního těsta přidala hrst mletých lískových oříšků a tmavou část těsta jsem obarvila meltou :-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel(neregistrovaný)

    Včera jsem realizovala tento recept a bábovka se povedla. Přidala jsem špetku soli do bílků při šlehání sněhu. Co mi tu scházelo, je přibližná doba pečení. Tak pro ty co nepečí každý den jsem měla horkovzdušnou troubu na 20 minut 180 stupňů a pak jsem to dopekla dalších 20 minut na 160 takže asi 40 minut ;-):-p

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    No tak já jí udělala a zapomněla jsem tam dát Kp.Dítě na krku špenát na plotně :-/ Ale ač nevyskočila,tak je o dobrá:-D

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dnes večer jsem dostala chuť na bábovku a vyzkoušela tu vaši, moc nám chutná - je výborná!:-)

    Odpovědět

  • Šárinka Šárinka(neregistrovaná)

    Nejlepší bábovička na světě ;-):-*:-K:yes::-p

    Odpovědět

  • sinkognitos sinkognitos(autor receptu)

    JKpipule: Děkuji moc, to potěší.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo