

Italske kotlety
Suroviny 2 porce
- 4 kotlety s kostí
- pálivá papriková pomazánka
- hladká mouka
- větvičky čerstvého oregana (nebo lžička sušeného)
- 5 stroužků česneku
- sušená rajčata v oleji
- máslo
- olivový olej
- masox
- 1,5 dcl červeného vína
- 2 pl balzamikového octa
Postup přípravy receptu
Kotlety (nerozklepávám) z obou stran potřeme štiplavou paprikovou pomazánkou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a z obou stran na něm opečeme kotlety.
Vyjmeme a do výpeku přidáme naplátkovaný česnek a větvičky oregana (já jsem neměla ani sušené, tak jsem lžíci majoránky přimíchala do hladké mouky, ve které jsem obalovala kotlety).
Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme také do výpeku. Kotlety vrátíme na olej a podlijeme červeným vínem, navrch rozdrobíme bujon. Přikryji pokličkou a za občasného podlévání vínem, resp. trochou horké vody dusíme pokud nejsou měkké.
Na závěr pokapeme balsamikovým octem a necháme vařit ještě 2-3 minutky. Já jsem neměla klasickou štiplavou paprikovou pomazánku, ale chilli pastu nakládanou octem a tím pádem jsem balsamikový ocet na závěr vynechala. Na talíři po kotletu poklademe nakládaným česnekem.
Poznámka od kuchařky
Nechala som sa inspirovat receptom v casopise dobre jedlo, ktory som si upravila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Italske kotlety
-
Dnes tyto kotlety byly u nás k obědu, příloha rýže, okurkový slát. Vynikající, dávám bod.
-
vybusna, máš čím dál lepší fotky a děláš mi děsné chutě. Já zatím přežívám na kuřecím, krůtím a rybách. 2x jsem měla plátek hovězího, kotletky miluji
-
Samé dobré věci
, hlavně moje milovaná sušená rajčata ! Samozřejmě bodík
-
eliza..ako mi od ust odpadne
, vies co .... ja nepoznam harissu....aha teraz som nasla, ze ide o africku velmi velmi stiplavu zmes...ak je naozaj tak velmi velmi stiplava, tak by som skusila potriet len jednu stranu. ja som mala taku, co sme si kupili v skotsku a neslaha nam z ust ohen ani nic podobne aj ked ju ochutnam holymi ustami.
-
paprika ee...ale mam to takto rada.....uvidis o tri mesiace...ani tebe uz nepride nic cudne, ze si k masu das len salat...aspon obcas
-
Výbušná...
Musím se smát..."rozmrvim bujon..."
Já vždycky hledám slova a ty to napíšeš tak dokonale výstižně
. Recept je dokonalý a fotky neméně!!
Jen se zeptám - tou pálivou pomazánkou myslíš Harissu? Já bych to tak viděla...
Každopádně, jsem ráda, že jsem po večeři a už se do mě nic nevejde, protože tvůj recept je vyloženě "chuťotvorný" -
Že ty už zase dietaříš
Receptík je
-
Taky posílám bodík!
Takhle vysoký flák masa taky můžu a ty ostatní ingredience se k sobě náramně hodí.
Fotky bez debat skvělé
-
to zní velmi chutně
-
Fotka jako víno
. Recept je moc pěkný