Italske kotlety

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 65 min 2 porce Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

4 kotlety s kostí
pálivá papriková pomazánka
hladká mouka
větvičky čerstvého oregana (nebo lžička sušeného)
5 stroužků česneku
sušená rajčata v oleji
máslo
olivový olej
masox
1,5 dcl červeného vína
2 pl balzamikového octa
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety (nerozklepávám) z obou stran potřeme štiplavou paprikovou pomazánkou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a z obou stran na něm opečeme kotlety.

  2. Vyjmeme a do výpeku přidáme naplátkovaný česnek a větvičky oregana (já jsem neměla ani sušené, tak jsem lžíci majoránky přimíchala do hladké mouky, ve které jsem obalovala kotlety).

  3. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme také do výpeku. Kotlety vrátíme na olej a podlijeme červeným vínem, navrch rozdrobíme bujon. Přikryji pokličkou a za občasného podlévání vínem, resp. trochou horké vody dusíme pokud nejsou měkké.

  4. Na závěr pokapeme balsamikovým octem a necháme vařit ještě 2-3 minutky. Já jsem neměla klasickou štiplavou paprikovou pomazánku, ale chilli pastu nakládanou octem a tím pádem jsem balsamikový ocet na závěr vynechala. Na talíři po kotletu poklademe nakládaným česnekem.

Poznámka

Nechala som sa inspirovat receptom v casopise dobre jedlo, ktory som si upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 408 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italske kotlety

  • zdena 3 zdena 3

    Dnes tyto kotlety byly u nás k obědu, příloha rýže, okurkový slát. Vynikající, dávám bod.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    vybusna, máš čím dál lepší fotky a děláš mi děsné chutě. Já zatím přežívám na kuřecím, krůtím a rybách. 2x jsem měla plátek hovězího, kotletky miluji:-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Samé dobré věci :-p, hlavně moje milovaná sušená rajčata ! Samozřejmě bodík :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    eliza..ako mi od ust odpadne:-8, vies co .... ja nepoznam harissu....aha teraz som nasla, ze ide o africku velmi velmi stiplavu zmes...ak je naozaj tak velmi velmi stiplava, tak by som skusila potriet len jednu stranu. ja som mala taku, co sme si kupili v skotsku a neslaha nam z ust ohen ani nic podobne aj ked ju ochutnam holymi ustami.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    paprika ee...ale mam to takto rada.....uvidis o tri mesiace...ani tebe uz nepride nic cudne, ze si k masu das len salat...aspon obcas;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Výbušná...:yes: Musím se smát..."rozmrvim bujon..." :-D Já vždycky hledám slova a ty to napíšeš tak dokonale výstižně :-D. Recept je dokonalý a fotky neméně!!:-p
    Jen se zeptám - tou pálivou pomazánkou myslíš Harissu? Já bych to tak viděla...
    Každopádně, jsem ráda, že jsem po večeři a už se do mě nic nevejde, protože tvůj recept je vyloženě "chuťotvorný" :-p :yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Že ty už zase dietaříš ;-) Receptík je :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Taky posílám bodík!:yes: Takhle vysoký flák masa taky můžu a ty ostatní ingredience se k sobě náramně hodí.;-) Fotky bez debat skvělé:-!:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    to zní velmi chutně :-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Fotka jako víno:-D. Recept je moc pěkný:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: italské recepty kotlety kotleta recept kotleta recepty italské kotlety selečí kotleta vepřove kotlety recepty kotleta recepty na kotlety recepty kotlety vepřové maso na červeném víně recept kotlety recept kotleta italská kotleta recepty z vepřové kotlety recept na kotlety kotlety recept seleci kotlety italské recepty kotlety recept kotlet

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít