Nutriční hodnoty (Sardelková /ančovičková/omáčka s kuřecím plátkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 151 kJ / 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 168,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 21,95 g |
| – nasycené | 11,36 g |
| – nenasycené | 8,80 g |
| –– mononenasycené | 6,22 g |
| –– polynenasycené | 2,58 g |
| ––– omega 3 | 1,57 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 424 mg |
| Sodík | 437 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 25,87 g |
| – cukry | 9,01 g |
| ––– laktóza | 3,81 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 plná lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 4-5 4-5 ančoviček /sardelek/ | Ančovičky v oleji | |
| cca 300-400 ml cca 300-400 ml vývaru | Vývar hovězí | 350 ml |
| 100 ml 100 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| pár kapek kapek z citronu | Citrón čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |