Nutriční hodnoty (Zdravé ovesné sušenky plné ovoce (bez mouky a s minimem cukru))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 237 kJ / 1 969 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,00 g |
| Tuky | 54,46 g |
| – nasycené | 8,96 g |
| – nenasycené | 39,80 g |
| –– mononenasycené | 15,42 g |
| –– polynenasycené | 24,38 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 48,80 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 193 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 294,21 g |
| – cukry | 110,39 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 přezrálé banány | Banán čerstvý | 180 g |
| 250 g 250 g ovesných vloček | Vločky ovesné | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 60 g |
| 3 3 jablka (lze nahradit třeba broskvemi, hruškami nebo 250-300 g jiného ovoce) | Jablko čerstvé | 450 g |