Nutriční hodnoty (Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 027 kJ / 1 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,98 g |
| Tuky | 42,97 g |
| – nasycené | 14,96 g |
| – nenasycené | 25,96 g |
| –– mononenasycené | 18,13 g |
| –– polynenasycené | 7,83 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 4,15 g |
| Sůl | 10,25 g |
| Sacharidy | 159,70 g |
| – cukry | 36,00 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 500 g 500 g kyselého zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 50 g 50 g tuku (sádla) | Margarín | 50 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl a kmín | Kmín | |
| na kostky kostky nakrájený chléb | Chléb pšeničný kváskový | |
| sádlo na opečení | Sádlo vepřové |