Nutriční hodnoty (Hrníčkový nadýchaný perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 16 290 kJ / 3 893 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,97 g |
| Tuky | 148,47 g |
| – nasycené | 16,02 g |
| – nenasycené | 122,81 g |
| –– mononenasycené | 84,27 g |
| –– polynenasycené | 38,54 g |
| ––– omega 3 | 10,80 g |
| Vláknina | 17,64 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 213 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 553,31 g |
| – cukry | 205,68 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku cukru | Cukr bílý | 83.3333358168602 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 lžičky 4 lžičky kakaa | Kakao prášek | 12 g |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| Lze přidat: citrónovou kůru, mandle | Mandle neloupané |