Nutriční hodnoty (Kuřecí horní stehna s houbovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 037 kJ / 1 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,48 g |
| Tuky | 109,16 g |
| – nasycené | 68,71 g |
| – nenasycené | 37,48 g |
| –– mononenasycené | 32,39 g |
| –– polynenasycené | 5,09 g |
| ––– omega 3 | 1,23 g |
| Vláknina | 14,83 g |
| Cholesterol | 328 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 35,17 g |
| – cukry | 17,20 g |
| ––– laktóza | 6,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 ks 2 ks horních stehen vykostěných | ||
| olej nebo sádlo na osmažení | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g žampionů nebo jiných hub | Žampion čerstvý | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mletého houbového koření | Provensálské koření | 15 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžičku 1 lžičku oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octu | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička (2 g) cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 200 ml 200 ml vývaru | Vývar hovězí | 200 ml |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| na zahuštění světlá jíška, solamyl apod. | Bramborový škrob | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř čerstvě mletý | Pepř černý | |
| k podávání snítka snítka kopru, petrželky nebo nasekaná pažitka | Petržel nať čerstvá |