Nutriční hodnoty (Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 435 kJ / 1 538 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,32 g |
| Tuky | 29,44 g |
| – nasycené | 8,73 g |
| – nenasycené | 17,37 g |
| –– mononenasycené | 9,34 g |
| –– polynenasycené | 8,03 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 229,15 g |
| – cukry | 45,75 g |
| ––– laktóza | 16,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g jemně mleté ječné mouky | Mouka ječná celozrnná hladká | 200 g |
| 50 g 50 g jemných ovesných vloček | Vločky ovesné | 50 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 300 ml 300 ml podmáslí (nebo kefíru) | Podmáslí | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 3 hrsti 3 hrsti borůvek | Borůvky čerstvé | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| džem | Marmeláda jahodová | |
| oslazený tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| javorový sirup | Sirup javorový |