Nutriční hodnoty (Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 435 kJ / 1 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,32 g |
Tuky | 29,44 g |
– nasycené | 8,73 g |
– nenasycené | 17,37 g |
–– mononenasycené | 9,34 g |
–– polynenasycené | 8,03 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 542 mg |
Sodík | 592 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 229,15 g |
– cukry | 45,75 g |
––– laktóza | 16,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g jemně mleté ječné mouky | Mouka ječná celozrnná hladká | 200 g |
50 g 50 g jemných ovesných vloček | Vločky ovesné | 50 g |
1 sáček 1 sáček kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce hnědého třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
300 ml 300 ml podmáslí nebo kefírového mléka | Podmáslí | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
3 hrsti 3 hrsti borůvek | Borůvky čerstvé | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
olej na smažení | Olej řepkový |