Nutriční hodnoty (Celerovo-chlebová polévka s kapáním)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 634 kJ / 1 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,76 g |
| Tuky | 34,10 g |
| – nasycené | 16,00 g |
| – nenasycené | 14,79 g |
| –– mononenasycené | 8,06 g |
| –– polynenasycené | 6,72 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 37,83 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 2,71 g |
| Sacharidy | 139,86 g |
| – cukry | 18,23 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | 200 g |
| 200 g 200 g celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 10 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1500 ml 1500 ml i více vývaru (měla jsem z kostí) | Vývar hovězí | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka chilli | Chilli paprička sušená | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |