Nutriční hodnoty (Pikantní plátky z vepřové kýty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 671 kJ / 1 116 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 133,43 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 128,30 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,13 g | 
| Tuky | 41,69 g | 
| – nasycené | 13,83 g | 
| – nenasycené | 22,58 g | 
| –– mononenasycené | 17,54 g | 
| –– polynenasycené | 5,04 g | 
| ––– omega 3 | 0,59 g | 
| Vláknina | 10,65 g | 
| Cholesterol | 254 mg | 
| Sodík | 339 mg | 
| Sůl | 0,60 g | 
| Sacharidy | 25,05 g | 
| – cukry | 10,95 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 600 g | 
| 4 4 hranolky špeku na prošpikování | Hranolky fritované | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g | 
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| půl lžičky lžičky Koření 5 vůní | Koření pěti vůní | |
| půl lžičky lžičky koření tandoori masala | Tandoori masala | |
| 100 g 100 g nakládaných krájených žampionů | Žampion čerstvý | 100 g | 
| 150 ml 150 ml červeného vína Merlot | Víno červené suché | 150 ml | 
| 300 ml 300 ml vývaru z kostí | Vývar hovězí | 300 ml | 
| 1 lžička 1 lžička cukru dle potřeby | Cukr bílý | 5 g | 
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| k podávání nať cibulky, petrželky aj. | Petržel nať čerstvá |