Nutriční hodnoty (Pikantní plátky z vepřové kýty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 671 kJ / 1 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 128,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,13 g |
Tuky | 41,69 g |
– nasycené | 13,83 g |
– nenasycené | 22,58 g |
–– mononenasycené | 17,54 g |
–– polynenasycené | 5,04 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 254 mg |
Sodík | 339 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 25,05 g |
– cukry | 10,95 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 600 g |
4 4 hranolky špeku na prošpikování | Hranolky fritované | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
půl lžičky lžičky Koření 5 vůní | Koření pěti vůní | |
půl lžičky lžičky koření tandoori masala | Tandoori masala | |
100 g 100 g nakládaných krájených žampionů | Žampion čerstvý | 100 g |
150 ml 150 ml červeného vína Merlot | Víno červené suché | 150 ml |
300 ml 300 ml vývaru z kostí | Vývar hovězí | 300 ml |
1 lžička 1 lžička cukru dle potřeby | Cukr bílý | 5 g |
chilli | Chilli paprička sušená | |
k podávání nať cibulky, petrželky aj. | Petržel nať čerstvá |