Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarský biftek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radekhk radekhk

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Oblíbený tatarský biftek připravíme z najemno naškrábané hovězí svíčkové, kterou dochutíme žloutkem, cibulí, hořčicí, kečupem a mletou paprikou. Tatarák podáváme na topince pomazané česnekem.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 550 kJ /
370 kcal
Bílkoviny45,27 g
Tuky16,35 g
Vláknina2,71 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,63 g
Sacharidy9,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Svíčkovou naškrábeme. Krok 2: Přidáme žloutek, na hodně jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, mletou papriku, hořčici a kečup. Všechno důkladně promícháme. Krok 3: Necháme aspoň hodinu uležet přikryté v lednici. Krok 4: Mažeme na vychladlé topinky (nikdy ne na horké) potřené česnekem.

TIP: Jak na falešný tatarák. Čím ho ochutit a z čeho připravit

Zveřejněno 24. 11. 2022

Poznámka autora radekhk

Je to hodně variabilní, dávat všeho méně a ochutnávat, podle chuti přidat. Ve výsledku má tatarák být chuťově vyvážený, ale musí dominovat chuť masa. Má mít konzistenci husté pasty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarský biftek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkDA8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarský biftek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkDA8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

ivanhoe111: kukuřice ani náhodou, spíš cibule

Eja57 (moderátorka): Plně souhlasím. Platí moje poslední věta v předposledním komentáři - tedy - TOŤ VŠE.

Pánové, dost už. Jakýkoli další koment smažu. Realizujte se prosím cestou SZ.

radekhk: Opravdu nehaním ani nehájím to své. Jen dle fota zpochybňuji konzistenci husté pasty a při shlédutí několika desítek fotografií tataráků z celého světa tam bylo největší asi kapary. Ale na tvém fotu je (zcela v pravo) "něco" mnohem většího. Dále tam vidím něco žlutého."Bojím se", že je to kukuřice...

ivanhoe111: Každý vychvaluje do nebes to svoje...tenhle tatarák dělám zhruba 20 let stejně a ještě nikdy si nikdo nestěžoval,naopak na každé akci,nebo párty mizí jako první....něco hanit a urážet umí každý ...

A naposledy těm, kteří chtějí vyzkoušet můj recept. Ta cibule by měla být nakrájená na kostičky max. 2 až 3 x 2 až 3mm . To samé ta okurka. (Proto je pro mne odpuzující na fotce receptu ty dva velké kusv "něčeho" na pravé straně talíře.) Kečup by měl být HEINZ (jemný). Též je na fotu odpuzuící ta slizkost, i když autor receptu doslova píše " Má mít konzistenci husté pasty. ". Zřejmně vám zbyde zbytek cibule či okurky.Proto nedoporučuji "v rámci hesla když už to mám nakrájené"- tak to tam dám. Naopak se držte pravidla každá hromádka - jedna mírně navršená čaj. lžička všeho. Zkuste alespoň jednou - a když nebude chutnat - tak se vraťte ke svým osvědčeným receptům. TOŤ VŠE.

Všechny komentáře nesouvisející s receptem mažu. Klidný advent všem:-K

Prosím diskutovat POUZE k receptu. Děkuji.

Ještě pro ty, kteří netrvají na pravé svíčkové. Při nákupu masa je dobré ochotnému řezníkovi předem říci, že maso bude umleto a on vám požadované množství (toho nejlibovějšího) ze zadní kýty vykrájí a to tak, že tam není jediná blanka či jediná šlacha.A ještě s tím česnekem. Při konzumaci je absolutně nepoznatelné, zda byla topinka či toust namazána česnekem nebo že je česnek již v tataráku. Kdyby tomu bylo jinak - upustil bych od toho.

casino: No můžete řečnit až do aleluja ale já jsem ještě nikdy nezažila přidat kyselou okurku do tataráku je to vaše věc,ale .....nebo česnek přímo do masa:-Oten se vždy dával na topinku a to nemluvím jen doma dávali jsme si srazík my z Prahy z topek u vyhlášené restaurace u Šuterů jasně,že proběhli šneci jako předkrm pak tatarák a na závěr většinou horké maliny!!!Ale nikdy nebylo v tataráku kyselá okurka a nebo česnek servírovali to tak,že koření bylo okolo talíře pak maso s ďůlkem a tam byl žloutek všici si to míchali sami to už byl takový rituál topinky kdo chtěl tak klasika a nebo nasucho nebyl problém!!!Každý dle své chutě:-K;-)

ivanhoe111:
"Každý jen tu svou má za jedinou" :-)

ivanhoe111: Toto je jakžtak tak nejpodobnější recept na tatarák. www.videokucharka.cz/tatarsky-biftek

radekhk: Já tvrdím, že na 200g. svíčkové je půl lžičky soli málo a chuť (cituji) "škrábané poctivé svíčkové" zabijete dijonskou hořčicí a o červené cibuli a pálivém kečupu čtu také poprvé. Přísad je málo i když mne také poprvé zaskočila ta lžička na drobno najrájené okurky. Ale vzhledem k tomu, tatarák jím (a vždy si míchám sám) přes 40 let, tak vězte, že už dle fotky bych se takového tataráku ani nedotkl i kdyby byl z nejdražšího hovězího. Cena originálního hovězího masa Kobe z Japonska se pohybuje mezi 400 a 600 eury za kilogram, Dále mám zjednodušenou přípravu, tím, že nemusím během míchání neustále ochutnávat a znovu a znovu přidávat ingredience.9 lžiček výše napsaného a 100% -ní záruka, že to má tu správnou chuť. Ten opražený toust jsem zavedl poté, co mám zubní náhradu. (Topinku bych asi nedal). Hostům nabízíme obojí. Ale kdo nezkusí nikdy nebude vědět o co přichází.

Ano tuhle variantu šidivých hospodských znám a podle mne je to jen chabá náhrada...jednak má zadní úplně jinou struktůru a i maličko jinou chuť ,mletím sice docílíte jemnost ,ale nikdy to nebude co škrábaná poctivá svíčková, potom česnek dovnitř nepatří a okurka ,no mi osobně tam nechutná.....ale klidně si to dělejte z čeho libo,je tu mraky recptů z brambor, točeňáku ,dokonce i ze soji

Již 10 let děláme jinak. Asi chutněji a rozhodně levněji.Na 3 porce by mělo stačit 500g. libové zadní hovězí. Zbavíme ještě tuku či šlach a 2x nameleme ve strojku na maso. Vytvoříme 3 koule po cca 150g. na porci. Necháme odpočinout cca hodinu přikryté v lednici.Za tu dobu si připravíme na mělké talíře 9 hromádek po obvodu.Každá hromádka je mírně navršená čajová lžička (bez vyjímky!). Sůl, mletá sladká paprika, obyčejná plnotučná hořčice, mletý pepř,mletá pálivá paprika, rozlisovaný česnek, nadrobno nakrájená cibule, sladký kečup a na drobno nakrájená sterilovaná kyselá okurka.Poté doprostřed talíře umístíme maso a lžičkou uděláme důlek do kterého opatrně dámě žloutek. Každý strávník si dvěma vidličkama zamíchá sám.Poté si každý příborovým nožem maže na v toustovači udělaný toustový chléb nebo topinku. Česnekem se nepotírá neboť je uvnitř.

Suroviny:
svíčková hovězí, cibule červená, sůl, pepř, paprika sušená sladká, hořčice dijonská, kečup ostrý, žloutek

Přidat fotografie receptu