Nutriční hodnoty (Polévka se zeleninou a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 455 kJ / 587 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,12 g |
| Tuky | 46,52 g |
| – nasycené | 27,00 g |
| – nenasycené | 18,63 g |
| –– mononenasycené | 16,20 g |
| –– polynenasycené | 2,44 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 11,81 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 56 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 33,10 g |
| – cukry | 9,88 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mladá cuketa (250 g) | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 list 1 list kadeřávku | Kapusta kadeřavá čerstvá | |
| 2 2 menší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| vývar slepičí, kuřecí nebo zeleninový | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhaný kvalitní sýr dle chuti | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| nasekané listy listy libečku | Libeček čerstvý |