Vepřové plátky

lenka Kuchařka:

Vepřové maso 1 názor

32

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety nebo kýty
2 větší nakrájené cibule
10 dkg nastrouhané cihly nebo uzeného sýra
1 Masox
2 dcl bílého vína
pepř
sůl
mletá červená paprika sladká
máslo
rýže
alobal.
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 plátky masa. Používám kýtu, opláchneme,naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V menším kastrolku si svaříme 1 kostičku masoxu s 2 dcl bílého vína. Šťávu nalijeme na pekáč, položíme maso, které poklademe plátky cibule, posypeme sýrem a červenou paprikou. Můžeme navrch dát kousíček másla.

  3. Podlijeme ještě trochou vody a celý pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180°C.

  4. Při odkrytí alobalu musí jít maso lehce propíchnout nožem, aby bylo dobře propečené. Dopečeme ještě chvíli bez alobalu.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: přírodní vepřový plátek vepřové plátky vepřové plátky s rýží prirodni veprove platky vepřový plátek s rýží vepřový přírodní plátek veprove prirodni platky kotlety po srbsku vepřové po srbsku vepřové plátky přírodní srbský kotlet kotleta po srbsku vepřové plátky recepty vepřová kýta po srbsku vepřová kotleta plátky veprovy platek po srbsku srbske kotlety plátky z vepřového masa srbská kotleta vepřový plátek přírodní

Zapomněl/a jsem heslo