Vepřové plátky

lenka Kuchařka: lenka

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety nebo kýty
2 větší nakrájené cibule
10 dkg nastrouhané cihly nebo uzeného sýra
1 Masox
2 dcl bílého vína
pepř
sůl
mletá červená paprika sladká
máslo
rýže
alobal.
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 plátky masa. Používám kýtu, opláchneme,naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V menším kastrolku si svaříme 1 kostičku masoxu s 2 dcl bílého vína. Šťávu nalijeme na pekáč, položíme maso, které poklademe plátky cibule, posypeme sýrem a červenou paprikou. Můžeme navrch dát kousíček másla.

  3. Podlijeme ještě trochou vody a celý pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180°C.

  4. Při odkrytí alobalu musí jít maso lehce propíchnout nožem, aby bylo dobře propečené. Dopečeme ještě chvíli bez alobalu.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 151 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky

Tématické fráze: vepřové plátky vepřové plátky recept přírodní vepřový plátek vepřové plátky recepty vepřové plátky s rýží prirodni veprove platky veprovy platek po srbsku vepřový plátek s rýží veprovy platek vepřový přírodní plátek veprove prirodni platky kotlety po srbsku vepřové po srbsku recept na vepřové plátky vepřové plátky přírodní srbský kotlet veprovy platek recept recept veprove platky kotleta po srbsku vepřová kotleta plátky