Vepřové plátky

lenka Kuchařka: lenka

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety nebo kýty
2 větší nakrájené cibule
10 dkg nastrouhané cihly nebo uzeného sýra
1 Masox
2 dcl bílého vína
pepř
sůl
mletá červená paprika sladká
máslo
rýže
alobal.
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 plátky masa. Používám kýtu, opláchneme,naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V menším kastrolku si svaříme 1 kostičku masoxu s 2 dcl bílého vína. Šťávu nalijeme na pekáč, položíme maso, které poklademe plátky cibule, posypeme sýrem a červenou paprikou. Můžeme navrch dát kousíček másla.

  3. Podlijeme ještě trochou vody a celý pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180°C.

  4. Při odkrytí alobalu musí jít maso lehce propíchnout nožem, aby bylo dobře propečené. Dopečeme ještě chvíli bez alobalu.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky

Tématické fráze: vepřové plátky přírodní vepřový plátek vepřové plátky s rýží prirodni veprove platky vepřový plátek s rýží veprovy platek po srbsku vepřový přírodní plátek veprove prirodni platky kotlety po srbsku vepřové po srbsku vepřové plátky přírodní srbský kotlet kotleta po srbsku vepřové plátky recepty vepřová kotleta plátky vepřová kýta po srbsku srbske kotlety plátky z vepřového masa srbská kotleta vepřové plátky recept

Zapomněl/a jsem heslo