Vepřové plátky

lenka Kuchařka:

Vepřové maso 1 názor

32

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety nebo kýty
2 větší nakrájené cibule
10 dkg nastrouhané cihly nebo uzeného sýra
1 Masox
2 dcl bílého vína
pepř
sůl
mletá červená paprika sladká
máslo
rýže
alobal.
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 plátky masa. Používám kýtu, opláchneme,naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V menším kastrolku si svaříme 1 kostičku masoxu s 2 dcl bílého vína. Šťávu nalijeme na pekáč, položíme maso, které poklademe plátky cibule, posypeme sýrem a červenou paprikou. Můžeme navrch dát kousíček másla.

  3. Podlijeme ještě trochou vody a celý pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180°C.

  4. Při odkrytí alobalu musí jít maso lehce propíchnout nožem, aby bylo dobře propečené. Dopečeme ještě chvíli bez alobalu.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo