Nutriční hodnoty (Okurková omáčka s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 858 kJ / 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,18 g |
| Tuky | 21,83 g |
| – nasycené | 13,73 g |
| – nenasycené | 7,31 g |
| –– mononenasycené | 6,06 g |
| –– polynenasycené | 1,25 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 5,25 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 51,74 g |
| – cukry | 34,08 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru (rovná) | Cukr bílý | 25 g |
| 5-6 5-6 okurek (sladkokyselých) | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 hrnek 1 hrnek vývaru | Vývar masový | 250 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce nasekaného kopru (pokud možno čerstvého) | Kopr nať čerstvý | 22.5 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |