Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s mrkví a rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 500 kJ / 359 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,94 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,74 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g | 
| Tuky | 21,50 g | 
| – nasycené | 13,58 g | 
| – nenasycené | 7,76 g | 
| –– mononenasycené | 3,81 g | 
| –– polynenasycené | 3,96 g | 
| ––– omega 3 | 0,62 g | 
| Vláknina | 5,65 g | 
| Cholesterol | 26 mg | 
| Sodík | 113 mg | 
| Sůl | 0,20 g | 
| Sacharidy | 24,46 g | 
| – cukry | 4,93 g | 
| ––– laktóza | 0,08 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1/4 1/4 -1/2 kapusty (podle velikosti) | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g | 
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g | 
| 1 miska 1 miska uvařené rýže | Rýže bílá | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g | 
| 1 hrst 1 hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
| 1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| 1,5-2 l 1,5-2 l vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 1750 ml | 
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |