Nutriční hodnoty (Sejráky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 521 kJ / 2 037 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
| Tuky | 20,50 g |
| – nasycené | 10,25 g |
| – nenasycené | 8,40 g |
| –– mononenasycené | 5,65 g |
| –– polynenasycené | 2,75 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 373,50 g |
| – cukry | 17,50 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 50 g |
| 1/2 1/2 Hery | Margarín | |
| 100 g 100 g sýru Eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| kmín | Kmín | |
| mléko cca 280 ml, dle potřeby i více | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| vejce | Vejce slepičí |