Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z fazolových lusků a nakládaných hub)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie4 700 kJ /
1 123 kcal
Bílkoviny70,52 g
– z toho živočišné bílkoviny55,74 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,78 g
Tuky54,60 g
– nasycené18,69 g
– nenasycené24,42 g
–– mononenasycené16,44 g
–– polynenasycené7,99 g
––– omega 30,80 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 585 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy77,15 g
– cukry15,71 g
––– laktóza0,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g očištěných fazolových lusků (bez tvrdých konců) Fazolky čerstvé 250 g
4-5 4-5 brambor Brambor zimní 225 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 malá sklenička nakládaných hub (sladkokyselé) Hřib čerstvý
1 1 plná lžíce másla Máslo kravské 1 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1,7-2 l 1,7-2 l vývaru (nebo vody + bujón) Vývar masový 1850.000023841858 ml
smetana (31% na zjemnění) Smetana kravská sladká 12%
2-3 lžíce 2-3 lžíce nasekaného kopru Kopr nať čerstvý 37.5 g
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
1-2 1-2 bobkové listy Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
cukr Cukr bílý
5 5 vajec - ztracené nebo vařené nahniličku Vejce slepičí 350 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.