Nutriční hodnoty (Polévka z fazolových lusků a nakládaných hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 4 700 kJ / 1 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 55,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,78 g |
Tuky | 54,60 g |
– nasycené | 18,69 g |
– nenasycené | 24,42 g |
–– mononenasycené | 16,44 g |
–– polynenasycené | 7,99 g |
––– omega 3 | 0,80 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 585 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 77,15 g |
– cukry | 15,71 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g očištěných fazolových lusků (bez tvrdých konců) | Fazolky čerstvé | 250 g |
4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 malá sklenička nakládaných hub (sladkokyselé) | Hřib čerstvý | |
1 1 plná lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1,7-2 l 1,7-2 l vývaru (nebo vody + bujón) | Vývar masový | 1850.000023841858 ml |
smetana (31% na zjemnění) | Smetana kravská sladká 12% | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 37.5 g |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
cukr | Cukr bílý | |
5 5 vajec - ztracené nebo vařené nahniličku | Vejce slepičí | 350 g |