Nutriční hodnoty (Špaldový borůvkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 356 kJ / 2 714 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,99 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,64 g |
| Tuky | 70,95 g |
| – nasycené | 40,88 g |
| – nenasycené | 25,68 g |
| –– mononenasycené | 20,58 g |
| –– polynenasycené | 5,10 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 53,80 g |
| Cholesterol | 194 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 429,36 g |
| – cukry | 148,56 g |
| ––– laktóza | 12,81 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| borůvky nebo jiné drobné ovoce | Borůvky čerstvé | |
| 140 g 140 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 140 g |
| 140 g 140 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 140 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 40 g 40 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 40 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 100 g 100 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 100 g |
| 90 g 90 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 90 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |