Nutriční hodnoty (Hrášková polévka top)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 362 kJ / 1 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,98 g |
| Tuky | 92,80 g |
| – nasycené | 45,96 g |
| – nenasycené | 45,68 g |
| –– mononenasycené | 37,11 g |
| –– polynenasycené | 8,57 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 67,93 g |
| – cukry | 20,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hrášku čerstvého nebo mraženého | Hrášek zelený | 300 g |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| trocha trocha smetany | Smetana kravská sladká 12% |