Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sloní žrádlo

Někdy máme prostě neodolatelnou chuť na takové ty klasické retro recepty. Pokud se vám dostane do ruky kvalitní gothaj salám, zkuste z něj připravit sloní žrádlo. Pikantní pomazánku, která je výborná na chlebíčkách i jednohubkách.

Hodnocení receptu je 4,8 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PlechovySkritekPida

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 28 min Doba tepelné úpravy: 2 min

30 min (28 min příprava + 2 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 342 kJ /
1 516 kcal
Bílkoviny48,30 g
Tuky111,50 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 5,07 g
Sůl12,05 g
Sacharidy78,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ocet, olej, kečup, hořčici a cukr necháme svařit. Krok 2: Měkký salám umeleme a přidáme nadrobno pokrájené okurky a cibuli. Krok 3: Poté vše smícháme v míse a přidáme nálev. Necháme vychladnout a podáváme s pečivem.

TIP: Sloní žrádlo - pikantní směs na chlebíčky

Zveřejněno 21. 8. 2008

Poznámka autora PlechovySkrite…

Naše rodina ho miluje! Nejlépe chutná s celozrnným chlebem nebo žitnými bulkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sloní žrádlo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sloní žrádlo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Dnes jsme dělali, přidali trochu víc cibule a hořčice a výborný :-)

Fakt super nejlepší pomazanka:-Q:-Q<3:-):yes::yes::yes:

Tamar Romano 14. 2. 2016 17:43
Jedna z mych nejoblibenejsich pomazanek, k tomu bagetu a jsem stastny clovek....:-K

Vyzkoušela jsem Váš recept a trochu si ho upravila (přidala jsem na konci trochu majonézy, chilli a čerstvě namletý pepř) a musím říct, že je to super! Určitě jsem nedělala naposledy! :-) :yes:

Biton: Já dělám nakládaný salám nebo liberecký párek a tam majonéza je a k tomu Worcester a lak se nevaří, jen zamíchá.

U nás také moc oblíbené.Je to opravdu hodně let,kdy tento výrobek + recept představoval p.Přemek Podlaha asi na "Křišťálové vařečce"Kdy mu ho přinesl autor celou sklenici a recept.;-)

AT sikaždej řika cochce je to prostě žrádlo
:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8

:-pZkuste moravanku rozemlít s kvalitním gothajem a trochu hořtice.
A na ostatní recepty se vyprdnete

vyborny delame ho v rodine leta vsem moc chutna muzu jen doporucit:yes::yes::yes::-))

Jiřina-Dahlia 10. 3. 2013 14:25
Já mám recept od mojí bývalé tchýně, je už na pravdě boží, jen recept mi po ní zůstal a ta do nálevu dávala worčestrovou omáčku a k salámu mimo okurky pridávala na drobno strouhanou zelenou papriku a Majolku®.Je fakt super :-p

větruška 27. 2. 2013 15:18
Dělám přesně jako originál recepr, jen nemelu salám, ale vše nakrájím na kostičky. No a přidávám do nálevu 1 lžičku pepře.A pak 2-3 vařená vejce(také nakrájené) a vmíchám Majolku®. Je to opravdu "žrádlo" Pokaždé (a je to již pár desítek let) mám úspěch a nic nezbyde. občas v topinkovači udělám toustový chléb a to je teprv pochoutka:-))

já jsem dostal recept kde se dává....junior salám, sýr 30%, okurky - to vše se po jednom poseká v robotu, pak přidám Majolku®, kečup, hořtici....vše promíchám a podle potřeby tam crnknu okurkové vody....tak to všem chutná, že to chcou po mě na všech pařbách včetně silvestrů. :-p Zdravím Petr

tak pro milovníky tohoto žrádla :-)) přidávám tip - nastrouhala jsem do pomazánky (malé slzičky na struhadle) velkou mrkev. Pomazánka se odlehčila, kapítek ozdravila a vlastně je tam ta mrkev moc dobrá! Tak doporučuju pro obměnu :-8

Skvělý recept,dělám celkem často,ale jako těstovinový salát.Uvařím sáček vrtulí a smíchám.Můžeme přidat trochu víc nálevu z okurek.Je to super salátek.Doporučuju vyzkoušet.

Jedno z prvních jídel, které jsem sama uvařila, recept jsem dostala od kamarádky. Chuťově opravdu žrádlo :yes:.

Ahoj ,já nedávám ocet, ale kečup, pln. hořčici a olej po 3 lžicích- nemusí se zahřívat, mícháním se spojí. Po přidání salámu, okurek a cibule, ještě přidám 1 sáček majonézy. Taky výborné ;-)

Tématické fráze:
sloní žrádlo pomazánka na chlebíčky, sloní žrádlo-recept, pomazánka na chlebíčky sloni žradlo, sloní pomazánka, sloní pomazánka, medvědí žrádlo, slonížrádlo, recepty na pomazánky na chlebíčky sloní žrádlo, recepty pomazanky, sloní, pomazánky na chlebíčky sloní žrádlo, sloní maso, pomazanka psí žrádlo, pomazánka sloní, sloní žádlo, pomazánka na chlebíčky z kunovjanky, sloni žhradlo, nakládaný salám, sloni zrdlo, salámová pomazánka sloní žrádlo

Suroviny:
ocet, olej, hořčice, kečup sladký, cukr, salám měkký, cibule, okurka čerstvá

Přidat fotografie receptu