Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s kapřím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,88 g |
| Tuky | 17,80 g |
| – nasycené | 10,94 g |
| – nenasycené | 6,45 g |
| –– mononenasycené | 5,39 g |
| –– polynenasycené | 1,06 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 15,06 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 222 mg |
| Sůl | 0,47 g |
| Sacharidy | 39,97 g |
| – cukry | 11,76 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| skelet z kapra i s vrstvou masa | Kapr | |
| 2 l 2 l studené vody | Voda | 2000 ml |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 12 kuliček 12 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| nasekaná petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |