Tousty s játry

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Doba přípravy: 30 minut 6 porcí Pokrmy z vnitřností 9 názorů

Suroviny

300 g vepřových jater
kousek žluté papriky
kousek červené papriky
asi 6 hnědých žampionů
2 deci červeného vína
2 lžíce balsamika
3 lžíce cukru
2 bobkové listy
rozmarýn
tymián
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
grilovací koření
trochu chilli semínek
asi 50 g sušené šunky
1 rajče
3 stroužky česneku
pár plátků toustu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si orestujeme nakrájená játra. Přidáme šunku, žampiony, papriky, rajče (vše na malé kostičky), bob.list, bylinky, chilli, balsamiko a podlijeme vínem. Restujeme do měkka.

  2. Ke konci přidáme protlak, česnek a osladíme cukrem.

  3. Provaříme a podáváme na opečené tousty.

Poznámka

další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tousty s játry

  • Dajda Dajda

    terezicka1: Maso na víně je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, dělávám ho pravidelně na Boží hod. Zajíce bohužel nemám, naposledy jsem ho jedla jako malá holka na smetaně od babičky, takže používám hovězí, králíka a občas "ulovím" nějakou zvěřinu, většinou kančí. Uvařím dva dny před Vánocema a dám na balkón. Všechny ty pro někoho nesourodé chutě se musí hezky rozležet a prolnout ..... :-p

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Dajda: Já tedka nedavno dělala zajíce na divoko. Dávala jsem tam taky protlak a víno atd...je to luxusníí

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Teď mě napadlo, že jsem něco podobného dělávala z kuřecích jater k bramborové kaši. Miluju totiž kombinaci víno, rajský protlak a vlastně tam byl i ten cukr, ovšem nepřímo, obsažený v trošce rybízové zavařeniny, což neutralizovalo případnou kyselost vína a protlaku. :-p

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Však jo, jde hlavně o inspiraci :) jsem ráda, že se recept líbí...udělala jsem zbytky z lednice..možná bych tam dala ještě kukuřici

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    terezicka1: ale jasně, jde o to, jaký kdo má chutě, ať si to udělá po svém, ale kombinace se mi líbí

    Odpovědět

  • Pandora Pandora(neregistrovaná)

    Vypadá to pěkně a určitě to bude i dobré,cukru se člověk nemusí bát,je to jen o potlačení kyselosti a vytažení chutí:yes:

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autorka receptu)

    Děkuji :-). .cukr jsem tam dala, po vině a balsamiku je to nakysle, a je to takový s tím cukrem hezký sladké. Určité bych neměnila.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Také bych necukrovala, ale ta kombinace jinak se mi líbí :yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Nesladila bych, ale jinak bych se s chutí zakousla! :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: toust s játry kuřecí játra na toustu tousty s jatry jatrove tousty krkovička minutky vepřová játra recepty k toustu kuřecí játra a tousty kuřeci jatra na toust tousty z králíka toasty s játry dábelské tousty s játry ¨jatra na toustu

Zapomněl/a jsem heslo