Nutriční hodnoty (Francouzský toast)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 368 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,04 g |
| Tuky | 40,90 g |
| – nasycené | 20,03 g |
| – nenasycené | 15,68 g |
| –– mononenasycené | 13,59 g |
| –– polynenasycené | 2,09 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 0,31 g |
| Cholesterol | 604 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 23,56 g |
| – cukry | 21,47 g |
| ––– laktóza | 11,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 250 ml 250 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 250 ml |
| špetka špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 1.25 g |
| 3 kapky 3 kapky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | |
| 2 lžičky 2 lžičky vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 4 pláty 4 pláty toastového chleba | Toast pšeničný tmavý | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| oblíbené ovoce | Jahody čerstvé | |
| 1 1 bílý jogurt + lžička vanilkového cukru | Cukr vanilkový |