Nutriční hodnoty (Jelení guláš (kotlíkový))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 023 kJ / 2 156 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 237,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,22 g |
| Tuky | 33,20 g |
| – nasycené | 17,32 g |
| – nenasycené | 10,91 g |
| –– mononenasycené | 8,77 g |
| –– polynenasycené | 2,14 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 76,93 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 171,37 g |
| – cukry | 68,16 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jeleního masa | Jelení kýta | 1000 g |
| 750-800 g 750-800 g cibule | Cibule čerstvá | 775 g |
| vepřové sádlo | Sádlo vepřové | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 2 2 papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| sklenička sklenička sterilovaného leča | Zelenina směs sterilovaná | |
| 400 g 400 g brambor (z toho 2 strouhané, na zahuštění) | Brambor zimní | 400 g |
| 200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |