Nutriční hodnoty (Pikantní malajské nudle s krevetami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 335 kJ / 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,19 g |
| Tuky | 37,73 g |
| – nasycené | 5,24 g |
| – nenasycené | 27,00 g |
| –– mononenasycené | 19,59 g |
| –– polynenasycené | 7,41 g |
| ––– omega 3 | 1,87 g |
| Vláknina | 5,74 g |
| Cholesterol | 541 mg |
| Sodík | 1,51 g |
| Sůl | 3,12 g |
| Sacharidy | 31,00 g |
| – cukry | 21,13 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| nudle | Těstoviny pšeničné | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 20 20 středních šedých loupaných krevet | Krevety loupané | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje kokosového (nebo rostlinného) | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje sezamového | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 plátky 2 plátky zázvoru | Zázvor sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 listy 2 listy kadeřavé kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 2 listy 2 listy mladého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| bílá část jarní cibulky (nebo 5 cm pórku) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1/2 1/2 bílé papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| šťáva z 1/2 šťáva z 1/2 limetky | Limetka čerstvá | 40 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky cukru | Cukr bílý | 7.5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce rybí omáčky (podle chuti) | Rybí omáčka | 22.5 ml |
| sójová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
| sladká chilli omáčka | Chilli omáčka | |
| 1 lžíce 1 lžíce kečupu | Kečup sladký | 15 ml |
| čerstvý koriandr (nebo zelená cibulka) | Koriandr listy čerstvé |