Buřty na pivu speciál

Ostatní Doba přípravy: 180 minut 2 názory

Ostatní Doba přípravy: 180 minut 2 názory

Suroviny 2-4 porce

6 kvalitních buřtů
2 velké červené cibule
3 velké bílé cibule
2 červené střední papriky
200 g čerstvých žampionů
3 větší rajčata
4 větší stroužky česneku
0,3 l černého piva
sůl a pepř dle chuti
snítka čerstvého rozmarýnu
1 chili paprička
1 PL cukru
1 PL octa
1 PL oleje
2 PL kvalitního rajčatového protlaku
1 KL uzené papriky
čerstvé bylinky dle chuti na posypání při servisu

Postup přípravy receptu

  1. Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.

  2. Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky na proužky 3x3 cm asi, česnek na slabší plátky, žampiony také tak, rajčata na kousky, chilli papričku najemno a dej vše na cibuli. Část cibule vlož i s pár kousky papriky a česneku do rozříznutých buřtů a odlož zatím stranou.

  3. Na zeleninu v pečící nádobě dej cukr, ocet, sůl, pepř, rozmarýn, olej, papriku, rajčatový protlak a trochu opatrně promíchej.

  4. Navrch polož buřty a zalij vše černým pivem, můžeš ještě dát trochu pepře a dej do trouby. Peč na 200 stupňů 1 hodinu (hlídej a polívej buřty vypečenou šťávou, aby nebyly suché a nespálily se, po hodině dej péct na 170 stupňů a peč asi ještě 2 hodiny, nezapomeň buřty stále podlívat! Peč do krásné zlatavé barvy! Podávej posypané bylinkami, s chlebem a samozřejmě s kvalitním pivem.

Komentáře k receptu Buřty na pivu speciál

  • Oskeruska Oskeruska

    Eja57: jsem ráda, že si toho také někdo všiml..Zaujala mne úžasná fotka, jsem přesvědčená, že to bude chuťově výborné, ale nechápu tu délku pecení, když je to uzenina, která je během chviličky hotová..:-) I hodina by mi přišla až až..

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Tu výslednou chuť si dovedu představit:yes:
    Ale moc si nedovedu představit ty časy a teploty:-O o přikrytí se nic nepíše...moje trouba po hodině 200 st nepřikrytého čehokoli z masa vyrobí ...no... uhlí...hnědé...spíš černé.... Ten čas pobytu v troubě je určitě v receptu podstatný, a bude to asi taaaak dobré, že to vyzkouším...a ev. vzniklý koks hodím autorovi na hlavu:-D:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: buřty na pivu top recepty