Nutriční hodnoty ("Houbové suflé" - skvostné papáníčko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 829 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 140,24 g |
– nasycené | 75,78 g |
– nenasycené | 52,48 g |
–– mononenasycené | 43,70 g |
–– polynenasycené | 8,78 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 18,80 g |
– cukry | 16,00 g |
––– laktóza | 16,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2-3 hrsti 2-3 hrsti čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | |
(nehodí se mražené, a žampiony nebo sušené houby už vůbec ne!) | Žampion čerstvý | |
lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
menší cibule | Cibule čerstvá | |
sůl, pepř | Pepř černý | |
kmín | Kmín | |
malý stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
150 g 150 g sýra na strouhání (40-45%) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
1 kelímek 1 kelímek šlehačky (nebo 1 zakysaná smetana, pokud možno tučnější) | Šlehačka 35% | 250 ml |
na vymazání zapékací nádoby olej nebo máslo | Olej řepkový | |
hrubou mouku nebo jemnou strouhanku na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |