Nutriční hodnoty (Jehněčí po provensálsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 508 kJ / 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,72 g |
| Tuky | 22,87 g |
| – nasycené | 6,07 g |
| – nenasycené | 11,33 g |
| –– mononenasycené | 9,33 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 8,28 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 459 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 49,10 g |
| – cukry | 16,59 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg jehněčí plece | Vepřová plec | 500 g |
| 4 4 rajčata, oloupaná | ||
| 6 stroužků 6 stroužků česneku na jemné plátky | Česnek čerstvý | 42 g |
| 2 PL 2 PL nasekané zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 25 25 perlových cibulek v nálevu | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1,5 dl 1,5 dl vývaru | Vývar hovězí | 150 ml |
| 1 PL 1 PL cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2 PL 2 PL strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu |