Nutriční hodnoty (Hruškové nebo jablkové poháry s tvarohem a perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 047 kJ / 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,04 g |
Tuky | 45,63 g |
– nasycené | 30,10 g |
– nenasycené | 13,73 g |
–– mononenasycené | 12,06 g |
–– polynenasycené | 1,66 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 130,77 g |
– cukry | 123,32 g |
––– laktóza | 4,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g oloupaných hrušek bez jadřinců (nebo jablek) | Hruška čerstvá | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
40-50 g 40-50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 45 g |
1 svitek 1 svitek celé skořice (možno vynechat) | Skořice ceylonská | |
70 ml 70 ml vody | Voda | 70 ml |
140 g 140 g perníčků s cukrovou polevou | 140 | |
250 250 g měkkého tvarohu z vaničky | Tvaroh polotučný | |
50 g 50 g moučkového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 50 g |
150 ml 150 ml smetany na šlehání 33% (nebo rostlinné ke šlehání) | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
ovoce | Jahody čerstvé | |
máta | Máta peprná list čerstvá | |
cukrářské zdobení | Cukrářské zdobení |