Nutriční hodnoty (Hruškové nebo jablkové poháry s tvarohem a perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 047 kJ / 967 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,64 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,60 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,04 g | 
| Tuky | 45,63 g | 
| – nasycené | 30,10 g | 
| – nenasycené | 13,73 g | 
| –– mononenasycené | 12,06 g | 
| –– polynenasycené | 1,66 g | 
| ––– omega 3 | 0,53 g | 
| Vláknina | 7,50 g | 
| Cholesterol | 150 mg | 
| Sodík | 52 mg | 
| Sůl | 0,15 g | 
| Sacharidy | 130,77 g | 
| – cukry | 123,32 g | 
| ––– laktóza | 4,50 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g oloupaných hrušek bez jadřinců (nebo jablek) | Hruška čerstvá | 250 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml | 
| 40-50 g 40-50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 45 g | 
| 1 svitek 1 svitek celé skořice (možno vynechat) | Skořice ceylonská | |
| 70 ml 70 ml vody | Voda | 70 ml | 
| 140 g 140 g perníčků s cukrovou polevou | 140 | |
| 250 250 g měkkého tvarohu z vaničky | Tvaroh polotučný | |
| 50 g 50 g moučkového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 50 g | 
| 150 ml 150 ml smetany na šlehání 33% (nebo rostlinné ke šlehání) | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml | 
| 1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| máta | Máta peprná list čerstvá | |
| cukrářské zdobení | Cukrářské zdobení |